رییس اداره حفاظت محیط زیست چابهار گفت: برای نخستین بار 13 تمساح پوزه كوتاه ایرانی موسوم به 'گاندو' به منظور پایش و مراقبت 'میكروچیپ و پلاك گذاری' شدند.
پس از نصب میكروچیپ در زیستگاه اصلی رهاسازی شدند.
وی گفت: ایجاد شناسنامه الكترونیكی برای هر یك از تمساحها به منظور حفاظت و كسب اطلاعات دقیقتر از نحوه زندگی آنها، از اهداف طرح پلاك گذاری گاندو در این منطقه است.
او افزود: پلاك گذاری و نصب دستگاه میكروچیپ خزندگان امكان بررسی محیط زیست آنها را به سهولت فراهم می كند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست چابهار همچنین از راه اندازی ایستگاه تحقیقاتی تمساح در روستای ریكوكش واقع در 115 كیلومتری محور چابهار - ایرانشهر خبر داد.
وی گفت: در این ایستگاه سه جفت تمساح بزرگ برای توسعه اكوتوریسم و بازدید گردشگران در استخر خاكی به وسعت 100 مترمربع نگهداری می شوند.
او با بیان اینكه تمساح نیز مهاجرت می كند اظهارداشت: این خزنده در صورت كمبود آب و منابع غذایی به هر نقطه ای كه آب و غذای كافی وجود داشته باشد مهاجرت می كند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست چابهار گفت: گاندوها به ندرت كانالهای آبرسانی را برای زندگی انتخاب كرده و مشكلاتی برای روستاییان بوجود می آورند كه توسط محیطبانان به ایستگاه مراقبت دره گز منتقل می شوند.
وی همچنین با بیان اینكه آمار دقیقی از شمار تمساحهای موجود درمنطقه وجود ندارد افزود: حدود 400 تمساح در رودخانه سرباز و كاجو(محل زیست این خزنده) سرشماری شده است.
او گفت: بیشترین جمعیت تمساحهای پوزه كوتاه ایرانی در زیرسد پیشین در حوزه آبریز رودخانه باهوكلات مشاهده شده است.
وی ادامه داد: پراكنش این خزنده خجالتی از منطقه فیروزآباد شهر سرباز تا انتهای رودخانه باهوكلات و خلیج گواتر ادامه دارد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست چابهار افزود: تمساح عمدتا از ماهی تغذیه می كند و به علت وجود بافت چربی در قسمت دم قادر است ماهها از این ذخیره غذایی استفاده كند و در صورت پایان یافتن این ذخیره چربی می تواند تا هفت ماه نیز از گل و لای مردابها تغذیه كند