رییس فراکسیون شرق کشور، از آغاز صادرات سوخت از طریق مرزهای شرقی کشور تا چهارشنبه این هفته خبر داد. سیدباقر حسینی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: روز چهارشنبه این هفته به صورت رسمی صادرات سوخت از شهرستانهای هیرمند و سراوان با حضور رییس ستاد قاچاق کالا و ارز، مسوولان شرکت ملی نفت و استاندار استان سیستان و بلوچستان آغاز میشود. نماینده
مردم زابل افزود: این طرح به صورت آزمایشی در دو شهر استان به اجرا در میآید و پس از آن در استانهای هرمزگان، بوشهر، خوزستان، آذربایجان غربی نیز اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به قیمت سوخت صادراتی و صادرکننده سوخت گفت: بنزین و گازوییل و فرآوردههای نفتی توسط شرکت ملی نفت و استانداری استان مربوطه به کشورهای هدف فروخته میشوند و سود حاصل از این محل که حدود 20 درصد است به خانوادههای مرزنشین اختصاص خواهد یافت، قیمت سوخت صادر شده از این استانها 20 درصد کمتر از نرخ سوخت در کشور مقصد است.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، طرح صادرات سوخت از مرزهای شرقی کشور را از مصوبات دولت دانست و افزود: این طرح برای جلوگیری از قاچاق سوخت در استانهای شرقی، جنوب شرقی، غربی و شمال غربی به اجرا در میآید.
وی گفت: در این طرح خانوادههای مرزنشین که جمعیتی کمتر از 5 نفر دارند، 500 لیتر در ماه و خانوادههای با بیش از 5 نفر از جمعیت، 1000 لیتر در ماه سهمیه دریافت سود نفت و فرآوردههای نفتی صادر شده از این محل را به خود اختصاص میدهند؛ نیمی از سود 20 درصدی مشخص شده به صورت نقدی در کارتهای اختصاص یافته به مرزنشینان قابل برداشت و نیمی دیگر در این کارتها ذخیره میشود.
وی افزود: مبالغ وثیقه شده در این کارتها به عنوان یارانه و وام خوداشتغالی در اختیار مرزنشینان قرار خواهد گرفت.
حسینی با اشاره به تعریف مرزنشین در این طرح گفت: در طرح صادرات سوخت از مرزهای شرقی کشور، مرزنشین معنای مشخصی دارد، در این طرح مرزنشین به کسی گفته میشود تا شعاع 20 کیلومتری مرز در این پنج استان ساکن باشد.
نماینده مردم زابل تاکید کرد: اصلیترین دلیل به اجرا در آمدن چنین طرحی قاچاق گسترده سوخت از استانهای مرزی و شرایط اقتصادی و معیشتی فلاکتبار مرزنشینان و حمایت دولت از مرزنشینان بوده است.